Lov om modernisering af Køge Bugt Strandpark

Den konsoliderede version af denne lov er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringslove i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Lov nr. 432 af 6. maj 2025

Der er ingen senere ændringer til denne lov.

  • Ændringsloven er implementeret i den konsoliderede lov
  • Ændringsloven er delvist implementeret i den konsoliderede lov
  • Ændringsloven er endnu ikke implementeret i den konsoliderede lov
Kapitel 1 1 Formål og anvendelsesområde
§ 1

Denne lov har til formål at muliggøre en modernisering af Køge Bugt Strandpark under hensyntagen til kystlandskabet, områdets natur og risikoen for oversvømmelse og erosion.

§ 2

Loven finder anvendelse på de anlæg inden for de indtegnede områder, der fremgår af bilag 1-7.

Kapitel 2 1 Fravigelse af lov om planlægning
§ 3

Lokalplanforslag inden for det område, der er angivet i bilag 1, til realisering af anlæg skal indeholde detaljerede bestemmelser om beliggenhed, udformning og eventuelle vilkår for anlægsaktiviteter til varetagelse af de hensyn, der følger af bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter.

§ 4

Ved kommunalbestyrelsens planlægning for de anlæg, der fremgår af bilag 3-7, finder § 5 b, stk. 1, nr. 1, og § 11 f, stk. 4, i lov om planlægning ikke anvendelse.

Stk. 2 Kommunalbestyrelsen skal ved sin planlægning sikre, at anlæg udformes og placeres under størst mulig hensyntagen til kystlandskabet og områdets natur og risikoen for oversvømmelse og erosion.

Stk. 3 Kommunalbestyrelsen skal inden for de indtegnede områder på bilag 3-7 sikre, at eksisterende anlæg, der skal fjernes, senest fjernes samtidig med ibrugtagning af nye anlæg.

Stk. 4 Kommunalbestyrelsen skal ved sin planlægning inden for de indtegnede områder på bilag 3-7 sikre, at nye anlæg udformes og placeres i overensstemmelse med de krav til udformning og til placering i byggefelter og i tilknytning til eksisterende anlæg, der fremgår af bilag 3-7. Ved fjernelse af eksisterende anlæg skal et krav om placering i tilknytning til eksisterende anlæg forstås som et krav om placering på samme areal som det anlæg, der fjernes.

§ 5

Kommunalbestyrelsen skal ved sin planlægning sikre, at anlæg, der kan være oversvømmelsestruede, jf. bilag 2, placeres på landsiden af den ydre kystbeskyttelse eller inden for havnens dækkende værker. Anlæg kan bygges ind i klitten på landsiden, under forudsætning af at klittens minimumsbredde opretholdes, og at anlægget ikke nedsætter kystbeskyttelsens funktion.

Stk. 2 Inden kommunalbestyrelsens offentliggørelse af et planforslag, jf. § 24, stk. 1, i lov om planlægning, indhenter kommunalbestyrelsen en vejledende udtalelse fra miljøministeren med henblik på at understøtte, at anlægsarbejde og senere drift og færdsel i området ikke skader funktionen af diger og klitter, at byggeriet er robust, så det kan modstå oversvømmelse og erosion, og at det fortsat er muligt at vedligeholde og udvide diger og klitter.

Kapitel 3 1 Fravigelse af lov om naturbeskyttelse
§ 6

Etablering af de anlæg, der fremgår af bilag 3-7, kræver ikke dispensation efter § 65, stk. 1, jf. § 16, stk. 1, og § 17, stk. 1, eller § 65 b, stk. 1, jf. § 15, stk. 1, i lov om naturbeskyttelse.

Stk. 2 Stier, der udformes som naturstier, trampestier, grusstier eller træfortove i niveau med det eksisterende terræn, kræver ikke dispensation efter § 65, stk. 1, jf. § 16, stk. 1, og § 17, stk. 1, eller § 65 b, stk. 1, jf. § 15, stk. 1, i lov om naturbeskyttelse, når der er tale om nye stier, hvis formål er at forbinde to eller flere af de indtegnede områder eller at forbinde anlæg, eller ændring af eksisterende stier, jf. bilag 1.

Kapitel 4 1 Forholdet til lov om kystbeskyttelse m.v.
§ 7

Inden for de indtegnede områder på bilag 3, 4, 6 og 7 kan miljøministeren efter § 16 a, stk. 1, nr. 2, i lov om kystbeskyttelse m.v. alene meddele tilladelse til de anlæg på søterritoriet, som fremgår af disse bilag, jf. dog stk. 2.

Stk. 2 Miljøministeren kan efter anmodning fra kommunalbestyrelsen give tilladelse til andre anlæg på søterritoriet inden for de indtegnede områder på bilag 3, 4, 6 og 7.

Stk. 3 Stk. 1 finder anvendelse inden for de enkelte indtegnede områder, indtil miljøministeren har meddelt tilladelse til de anlæg, der fremgår af bilag 3, 4, 6 og 7, dog senest den 1. juli 2030.

Kapitel 5 1 Ikrafttræden
§ 8

Loven træder i kraft den 1. juli 2025.