Bøger, som nævner Konkursloven § 95

Indkaldelse til møde om afstemning om rekonstruktionsforslaget

- Side 500 -

...fordringshavere. Er aftalen med medkontrahenten videreført under rekonstruktionsbehandlingen, gælder dette dog kun, hvis aftalen angår en løbende eller successiv ydelse, hvor skyldneren var i restance forud for rekonstruktionsbehandlingens indledning, da medkontrahentens krav i modsat fald fuldt ud omfattes af KL § 94 og dermed ikke berøres af tvangsakkorden.

Læs på Jurabibliotek



Fordringer der uanset udfaldet af afstemningen må forvente fuld dækning

- Side 511 -

...skifteretten skønner vil opnå fuld dækning uanset udfaldet af afstemningen, dvs. uanset om rekonstruktionsforslaget vedtages eller forkastes, jf. KL § 13 d, stk. 2, jf. KL § 120, stk. 1. Reglen har navnlig betydning for privilegerede krav, dvs. krav der i tilfælde af en eventuel konkurs omfattes af KL §§ 94-96. Om pantsikrede krav henvises til afsnit 6.3.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 512 -

...fratager ikke lønmodtageren dennes stemmeret, da en dækning via LG ikke er en dækning via skyldnerens midler, jf. afsnit 6.3, men såfremt LG under rekonstruktionsbehandlingen har dækket lønmodtagerens krav, overgår stemmeretten til LG, jf. KL § 99, stk. 2. Om hvorvidt SKAT kan stemme på krav på A-skat omfattet af KL § 95, stk. 3, henvises til afsnit 6.5.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Det følger af ovenstående, at hvis der med høj grad af sandsynlighed vil blive dividende til KL § 97-kravene i en senere konkurs, uanset om et rekonstruktionsforslag gennemføres eller ej, kan der ikke stemmes på krav, der omfattes af KL §§ 94-96.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...2, 5. pkt. 51 51. Spørgsmålet var omdiskuteret før den ved lov nr. 896/2022 foretagne ændring af KL § 13 d, jf. nærmere Rekonstruktion – Teori og praksis (2. udgave, 2020), kapitel 13.4.4.1, og Kim Sommer Jensen, U 2017 B 260 (265). Der stemmes fortsat efter beløb, dvs. at to fordringer på samme beløb giver samme stemmeret, uanset at den ene for-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 513 -

dring omfattes af KL § 95, mens dens anden fordring omfattes af KL § 97. Hvis skyldneren forventer, at dette vil give et ugunstigt afstemningsresultatet, kan skyldneren overveje at anmode om inddeling i afstemningsklasser, da KL § 95-kravene i så fald ikke placeres i samme afstemningsklasse som KL § 97-kravene, jf. nærmere afsnit 7.2.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...stemmeret på fordringer, der ikke omfattes af akkorden, men derved har overset, at KL § 13 d, stk. 2, 3. pkt., ikke er en undtagelse til KL § 13 d, stk. 2, 2. pkt., men tværtimod supplerer sidstnævnte, jf. ordet »tillige«. I eksemplet er der således stemmeret på både KL § 95-kravene og KL § 97-kravene. 53 53. Jf. L 181 (2021-22), bemærkninger til § 13 d.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 514 -

...fortrinsstilling efter KL §§ 94-96 og dermed – som KL § 97-kreditor – opnå stemmeret vedrørende en tvangsakkord, der omfatter KL § 97-kravene. 54 54. Jf. Henry Heiberg m.fl.: Rekonstruktionsret, s. 64. Formentlig må det generelt antages, at en fordringshaver kan give afkald på retten til ikke at være omfattet af en tvangsakkord og dermed opnå stemmeret.

Læs på Jurabibliotek



Fordringer, der uanset udfaldet af afstemningen ikke vil opnå nogen dækning

- Side 515 -

...formentlig alene stemme for et beløb svarende til nettolønkravet, dvs. lønkravet efter fradrag af A-skat, da lønmodtageren ikke har krav på A-skatten af lønnen. SKAT’s krav på A-skat af et KL § 95-lønkrav omfattes ligeledes af KL § 95, jf. KL § 95, stk. 3. SKAT har stemmeret på sit krav på A-skat af KL § 95-kravene, når der er stemmeret på KL § 95-kravene.

Læs på Jurabibliotek



Betingende fordringer

- Side 521 -

...på A-skat tilkommer SKAT, jf. afsnit 6.5. Hvis LG under rekonstruktionsbehandlingen har ydet lån til skyldneren med rekonstruktørens samtykke, har LG et KL § 94-krav eller KL § 95-krav på tilbagebetalingen. Dette krav er ikke betinget, dvs. LG har stemmeret på kravet i samme omfang som andre fordringshavere med KL § 94-krav henholdsvis KL § 95-krav.

Læs på Jurabibliotek