Bøger, som nævner Konkursloven § 95

Bemærk, at § 95 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 95, om det har en betydning.

Direktivets anvendelse ved salg fra konkursboer

- Side 182 -

...konkurslovens § 95, stk. 2, hvorefter skyldnerens nærstående kan nægtes privilegium, nægter formentlig visse lønmodtagere dækning, som ellers efter direktivet om beskyttelse mod arbejdsgiverens insolvens har krav på dækning. Se nærmere om LG-loven hos Peer Schaumburg-Müller, Bo Lauritzen og Snorre Andreas Kehler, Lønmodtagernes Garantifond, 3. udgave.

Læs på Jurabibliotek



Erhververens hæftelse for krav opstået før konkursdekretet

- Side 188 -

...frasalg af ejerandele til to medarbejdere), havde en sådan økonomisk interesse i virksomhedens drift, at det ikke ville være rimeligt begrundet at lade hans krav få fortrin på bekostning af de øvrige kreditorers krav. I det omfang Lønmodtagernes Garantifond dækker medarbejderens krav, indtræder Garantifonden i medarbejderens krav på dækning i boet.

Læs på Jurabibliotek



Boets indtræden/ikke-indtræden i ansættelsesforholdene

- Side 193 -

Hvis boet ikke indtræder i ansættelsesaftalerne, og de ansatte ikke har udført arbejde for boet, er de ansattes krav på løn påløbet efter dekretet stillet ligesom løn påløbet før dekretet. Lønnen er derfor privilegeret, hvis betingelserne i konkurslovens § 95 i øvrigt er opfyldt.

Læs på Jurabibliotek



Erhververens regreskrav mod konkursboet

- Side 196 -

...anmeldelsesretten anerkendt i boet. Da medarbejdernes krav ville kunne anmeldes i konkursboet som privilegerede krav efter konkurslovens § 95, hvis overtagelsen ikke havde fundet sted, kunne selskabets betaling sidestilles med en indfrielse, der i medfør af konkurslovens § 99, stk. 2, gav selskabet adgang til anmeldelse af kravet som privilegeret.

Læs på Jurabibliotek



Refusion som følge af indfrielse

- Side 199 -

En erhverver, der indfrier en lønmodtagers krav mod overdrageren, har et krav mod boet, i samme omfang som lønmodtageren ville have haft det. Krav, der opstår som følge af indfrielse af et privilegeret krav omfattet af konkurslovens § 95, har som udgangspunkt også § 95-status, når den, der har indfriet kravet, anmelder kravet i konkursboet.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Skifteretten bemærkede, at hvis der ikke var sket en virksomhedsoverdragelse i henhold til virksomhedsoverdragelseslovens regler, kunne lønmodtagere have anmeldt deres krav i boet med privilegium efter konkurslovens § 95, og at selskabets refusionskrav derfor også havde § 95-status. Dommen er kommenteret af Hans Haages i Fuldmægtigen 1998, nr. 8 side 125.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 200 -

...anmeldt, jf. konkurslovens § 95, måtte den ny arbejdsgivers betaling sidestilles med en indfrielse, jf. konkurslovens § 99, stk. 2, således at den ny arbejdsgiver var berettiget til at anmelde kravet som privilegeret. Der var således tale om subrogation ud fra et rent indfrielsessynspunkt uden for virksomhedsoverdragelsestilfælde. Se også UfR 1999.180 V.

Læs på Jurabibliotek



Ny arbejdsgivers betaling uden forpligtelse hertil

- Side 201 -

...også er omfattet af konkurslovens § 99, stk. 2. Hvis lønmodtagernes krav var privilegerede efter konkurslovens § 95, vil erhververens krav også have denne status ud fra et indfrielsessynspunkt. Erhververen vil typisk have en interesse i at betale de lønmodtagere, han ønsker skal fortsætte i virksomheden, deres tilgodehavender, uanset hvilken periode

Læs på Jurabibliotek