Bøger, som nævner Offentlighedsloven § 37

Ordregivere omfattet af reglerne om aktindsigt

- Side 734 -

...er oprettet ved lov, visse forsyningsselskaber, visse offentlige selskaber hvor mere end 75 pct. af ejerandelene tilhører danske offentlige myndigheder, og andre situationer. Det vil således være muligt at opnå aktindsigt i sådanne virksomheders udbudsforretninger på lige fod med ordregivere, der kan anses for en »del af den offentlige forvaltning.«

Læs på Jurabibliotek



Undtagne dokumenter

- Side 741 -

...udbudssager vil særligt muligheden for at undtage interne dokumenter (afsnit 4.2.1) samt brevveksling med advokater efter offentlighedslovens § 27, nr. 4 (afsnit 4.2.2) være relevante for ordregiveren at overveje. Uanset at et dokument kan undtages fra aktindsigt, skal ordregiveren give aktindsigt i faktiske oplysninger og eksterne faglige vurderinger.

Læs på Jurabibliotek



Klage over afgørelser om aktindsigt mv.

- Side 767 -

...myndighed, som er klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, begæringen om aktindsigt vedrører. Dette medfører f.eks., at da Klagenævnet for Udbud har kompetence til at behandle klager over udbudssagen, vil klagenævnet ligeledes være rette klageinstans i forhold til afslag på aktindsigtsbegæringer i et udbud. I de

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 768 -

...der har ansvaret for, at klagen videresendes til klagenævnet. 54 54. På klagenævnets hjemmeside kan ses en oversigt over processen, herunder hvilket materiale ordregiver skal sende til klagenævnet sammen med klagen over manglende aktindsigthttps://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/klager-over-aktindsigt/(sidst besøgt juni 2021).

Læs på Jurabibliotek

(...)

...arbejdsdage efter modtagelsen af en klage over en afgørelse om aktindsigt til at færdigbehandle klagen, jf. offentlighedslovens § 37, stk. 3, medmindre f.eks. sagens omfang eller kompleksitet medfører, at det ikke er muligt. Klageren skal i givet fald underrettes om grunden til fristoverskridelsen og om, hvornår en afgørelse kan forventes at foreligge.

Læs på Jurabibliotek