Bøger, som nævner Markedsføringsloven § 3

Funktionærret (6. udg.)
Forfattere: Lars Lindencrone Petersen, Sandro Ratkovic, Thomas Christian Thune, Morten Ulrich, Lise Lauridsen og Lars Svenning Andersen
Udgivelsesdato: 24. aug 2020
DJØF Forlag

Markedsføringsloven

- Side 1061 -

...udtrykker et generelt krav om, at virksomheden i sin konkurrence må behandle modparterne og deres produkter på en ordentlig og loyal måde. Bestemmelsen beskytter mod den markedsføring, der typisk har til formål at give aftagerne et indtryk af, at en vare eller et produkt har samme kvaliteter – eller er det samme – som det, man ønsker det sammenlignet med.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...konkurrencebegrænsning« den hidtidige arbejdsgiver mod en alt for hårdhændet udnyttelse af sådan viden. Har funktionæren fx været beskæftiget med opsøgende salg og navnlig salgsstrategi, prispolitik o. lign., vil et systematisk og selektivt salgsfremstød i regi den nye arbejdsgiver over for den hidtidige arbejdsgivers kundekreds kunne være i strid med MFL § 3.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1062 -

...virksomhed. L havde endvidere deltaget i at tømme A for medarbejdere og kom ved sin opsigelse med urigtige beroligende oplysninger om en påstået jordomrejse. Sø- og Handelsretten fandt, at L havde forsøgt at skaffe sin konkurrerende virksomhed et betydeligt forspring i forhold til A, hvilket var i strid med MFL § 1 (nu MFL § 3) og til dels § 10 (nu FHL § 4).

Læs på Jurabibliotek

(...)

Hvis man således (som i U 1960.417 SH ) ved opstart af ny virksomhed anvender et navn eller et telefonnummer, der er egnet til at blive forvekslet med den tidligere arbejdsgivers virksomhed, vil det stride mod MFL § 3. Se også de nedenfor nævnte U 1982.1149 SH og U 1983.105 H.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...spørgsmålet er på denne baggrund om en funktionær, der lader sig ansætte hos en konkurrent, overhovedet kan være pligtsubjekt efter bestemmelsens anvendelsesområde. Efter forarbejderne omfatter bestemmelsen også fysiske personer, der agerer i erhvervsøjemed, hvilket kunne tyde på at der ikke kun er tale om en bestemmelse, som regulerer selvstændiges adfærd.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...arbejdsgiver kan sanktionere handlinger i strid med god markedsføringsskik. Dette kan fx ske ved at inddrage konkurrenten i en sag, hvis denne fx misbruger oplysninger som videregives af funktionæren. Begrænsningen i adgangen til at benytte MFL § 3 understreger nødvendigheden af, at arbejdsgiveren må sikre sig gennem fx en aftalt konkurrenceklausul.

Læs på Jurabibliotek



Øvrige bestemmelser

- Side 1070 -

...et regnskab «, ligesom revisoren tilbød kunderne en reduktion i revisorregningen på minimum 30 %. Landsretten fandt, at revisoren ved sin adfærd havde udnyttet sin viden fra sin tidligere ansættelse og derved havde overtrådt den dagældende MFL § 1 (nu MFL § 3). Som konsekvens heraf blev den tidligere arbejdsgiver tilkendt en erstatning på 30.000 kr.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...med kendskab til klausulen. Endvidere fandtes F1’s, F2’s og S’ adfærd at være i strid med MFL § 1 (nu MFL § 3). Ud over betaling af konventionalboden havde F1, F2 og S derfor ved deres uberettigede adfærd pådraget sig erstatningsansvar, som skønsmæssigt blev fastsat til 100.000 kr. F1, F2 og S skulle derfor in solidum betale sammenlagt 280.000 kr.

Læs på Jurabibliotek