Bøger, som nævner Kursgevinstloven § 1

Overblik

- Side 486 -

Som konsekvens af, at løbende betalinger vedrørende hybrid kernekapital m.v. efter ligningslovens § 6 B behandles som øvrige renter, skal de pågældende instrumenter ifølge kursgevinstloven skattemæssigt behandles på linje med andre pengefordringer og anden gæld, jf. kursgevinstlovens § 1, stk. 5 og 6.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 487 -

...at pengefordringer, der ikke forfalder på et forud aftalt tidspunkt, behandles som andre pengefordringer, når betingelserne i ligningslovens § 6 B er opfyldt. Ligeledes følger det af kursgevinstlovens § 1, stk. 6, at gæld, der ikke forfalder på et forud aftalt tidspunkt, behandles som anden gæld, når betingelserne i ligningslovens § 6 B er opfyldt.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 488 -

...ophævelse af ligningslovens § 6 B foreslås det desuden, at reglerne i kursgevinstlovens § 1, stk. 5 og 6, ligeledes ophæves, jf. lovforslagets § 2. Det vil herefter bero på de almindelige skatteretlige regler, om hybrid kernekapital m.v. udstedt af finansielle virksomheder skal behandles som et fordrings- og gældsforhold omfattet af kursgevinstloven.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Den foreslåede ophævelse af ligningslovens § 6 B og kursgevinstlovens § 1, stk. 5 og 6, indebærer således, at reglerne ensrettes for forskellige udstedere af hybrid kernekapital m.v., hvilket skal sikre, at der ikke kan rejses tvivl om, hvorvidt fradragsreglerne vedrørende hybrid kernekapital er forenelige med EU-retten.

Læs på Jurabibliotek



Krav om gældsinstrument

- Side 491 -

...anses for et fradragsberettiget kurstab, samt at dette også gjaldt udgiften til indfrielse til overkurs. Skatterådet bekræftede endelig, at en tilsagnsprovision var en fradragsberettiget udgift for udstederne. sådanne værdipapirtyper skulle behandles som renter hos erhververen af værdipapiret. Der blev videre behandlet flere spørgsmål om kursgevinst.

Læs på Jurabibliotek