Bøger, som nævner Tjenestemandsloven § 24

Decorum som tjenstlig forpligtelse for præsten

- Side 14 -

...nedenfor, afsnit 2.4.1.5. Det er arbejdsgiveren, der har bevisbyrden for, at det pågældende forhold, der afstedkommer en disciplinær forfølgelse, er til stede; denne bevisbyrde er forholdsvis tung at løfte, jf. f.eks. UfR 1991.973 H om disciplinær afskedigelse af en præst og UfR 2007.651 V. 11 11. Sidstnævnte dom er omtalt nedenfor, afsnit 2.4.1.5.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 15 -

...opsigelsesvarsel, jf. tjenestemandslovens § 28. Tjenestemænd, der afskediges disciplinært, har endvidere kun mulighed for at få tildelt opsat pension. Ikke-tjenestemænd, der afskediges disciplinært, vil ofte kunne afskediges uden opsigelsesvarsel (bortvisning). Afskedigelsesgrunden vil endvidere for begge grupper kunne være afgørende for fremtidig ansættelse.

Læs på Jurabibliotek



Biskoppen

- Side 43 -

...behandle og afgøre decorumsager. Delegationen kan af ministeriet trækkes – konkret som generelt – tilbage igen, ligesom biskoppens afgørelse kan påklages til ministeriet. Interessant er det, at det af cirkulæreskrivelsen fremgår, at ministeriet »ved en eventuel anke vedrørende en af biskoppen truffet afgørelse ikke vil efterprøve de skøn, som biskoppen

Læs på Jurabibliotek



Retsfølgen

- Side 56 -

...over for tjenestemandsansatte præster er advarsel, irettesættelse, bøde (der dog ikke må overstige en halv månedsløn), degradation (herunder helt eller delvis bortfald af anciennitetsbestemte løndele) eller afsked, jf. herved tjenestemandslovens § 24, der også indeholder nærmere regler for, hvornår tjenstligt forhør i disciplinærsager skal finde sted.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 57 -

...indeholder regler om det enkelte menighedsråds medbestemmelse ved præsteansættelser, jf. herved nærmere ovenfor, afsnit 2.4.1.4. I 2007 blev en sognepræst på baggrund af en disciplinær forseelse forflyttet fra sit embede på Christianshavn til en »provstistilling« på Nørrebro (Matthies-sagen). Sognepræsten blev således ikke tilknyttet et konkret sogn.

Læs på Jurabibliotek