Bemærk, at § 249 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 249, om det har en betydning.
- Side 140 -
...skaderne er af mindre betydning, idet den pågældende f.eks. blot er forslået eller har hudafskrabninger eller blå mærker. Rigsadvokaten anfører, at der i disse tilfælde næppe kan antages at være behov for at reagere med en frihedsstraf, men at det derimod kan overvejes at forhøje bødestraffen i forhold til det nugældende niveau, f.eks. til 5.000 kr.
(...)
- Side 142 -
Om et tilfælde af særligt hensynsløs kørsel, hvor der uanset tiltale for overtrædelse af færdselslovens, § 9, stk. 2, nr. 1, samt skader omfattet af straffelovens § 249 ikke var påstået frakendelse efter § 125, stk. 1, nr. 2:
(...)
...færdselslovens § 9, stk. 1 og stk. 2, nr. 1 og 2, idet T, der havde bemærket påkørslen af B’s bil, kørte fra stedet uden at standse op og tilbyde hjælp. T blev i byretten straffet med 60 dages fængsel og i medfør af færdselslovens § 126, stk. 1, nr. 5, frakendt førerretten i 1 år. Landsretten stadfæstede dommen mht. skyld og frakendelse af førerretten.
- Side 143 -
Skadesbegrebet i straffelovens § 253, stk. 2, (»betydelig personskade«) er i overensstemmelse med skadesbegrebet i straffelovens § 249 om uagtsom legemsbeskadigelse, og omfatter skader, der medfører varigt men, kraniebrud og lårbensbrud, men ikke f.eks. ukomplicerede armbrud.
(...)
- Side 144 -
...nr. 6 og nr. 7, jf. § 125, stk. 1, nr. 1 og 8, frakendt førerretten i 2 år. Der var således tale om frakendelse som følge spirituskørsel og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden (ville begge isoleret set have givet betinget frakendelse) samt for overtrædelse af færdselslovens § 253, stk. 2 (isoleret set ubetinget frakendelse).