Bøger, som nævner Serviceloven § 155a

Bemærk, at § 155a blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 155a, om det har en betydning.

Underretninger

- Side 210 -

...underretningsbegrebet forstås i dag bredt, og en del kommuner registrerer formentlig henvendelser fra barnets forælder som underretninger. Om en henvendelse bliver karakteriseret som en underretning eller ej, har bl.a. betydning for, om proceduren for rettidig og systematisk vurdering og eventuel genvurdering m.m. efter servicelovens §§ 155 og 155 a skal følges.

Læs på Jurabibliotek



Børnesamtale

- Side 229 -

...barnet eller den unge, hvis forældrene er til stede. Det kan f.eks. være, fordi barnet eller den unge har overtrådt familiens regler, er på vej ud i kriminalitet, føler sig pinligt berørt over at skulle dele private oplevelser eller simpelthen er loyal over for forældrene og ikke vil tale med en sagsbehandler om problemer, der knytter sig til dem m.m.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 230 -

...negativt, hvis det oplever, at dets primære omsorgspersoner forsøger at få det til at hemmeligholde eller lyve om noget, der er sket. Dels kan det besværliggøre eller hindre politiets efterforskning af strafbare forhold, hvis barnet eller den unge ikke vil udtale sig eller udtaler sig meget kortfattet. Se også kapitel 7, afsnit 7.2.6, om børnehuse.

Læs på Jurabibliotek



Genvurdering

- Side 231 -

...sikre, at barnets behov tilgodeses«. 79 79. Jf. ibid. bem. til § 1, nr. 23. Det er også på dette område overladt til den enkelte kommune at forestå organiseringen, og der er ingen specifikke krav til, at der skal etableres faglige teams eller lign. De særlige regler om børnesamtaler i servicelovens § 155, stk. 2 og 3, er gennemgået i afsnit 6.8.3.

Læs på Jurabibliotek