Bøger, som nævner Momsloven § 47

Bemærk, at § 47 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 47, om det har en betydning.

Momsgrupper, koncerner, partnerskaber, kommissærer o.l.

- Side 49 -

...landet. Anmodning om fællesregistrering skal ske senest 1 måned, inden fællesregistreringen ønskes iværksat.« Se også Eskildsen, Casper Bjerregaard: »Fællesregistrering. En analyse af momslov § 47, stk. 4«, SU 2011, 62. Alle transaktioner i gruppen betragtes i dette tilfælde som en intern transaktion, da gruppen betragtes som én afgiftspligtig person.

Læs på Jurabibliotek



Betalingspligtig person – Leverancer

- Side 51 -

...monterer i Danmark. 51 51. Momslovens § 47, stk. 2, momsbekendtgørelsens § 105. Se yderligere i f.eks. SKM2013.708.SR, hvor Skatterådet kan bekræfte, at en forening ikke er betalingspligtig for moms efter ML § 46, stk. 1, nr. 2, ved køb af et svaleredeorgel af en spansk leverandør, idet orglet leveres og monteres i Danmark af den spanske leverandør.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 54 -

...der har udskilt eksportdelen i en særskilt delregistrering, jf. momslovens § 47, stk. 3, 2. pkt., kan også få tilladelse til ikke at anvende reglerne om omvendt betalingspligt ved leverancer af gas eller elektricitet til egne delregistreringer, der er videreforhandlere af gas eller elektricitet, når delregistreringen har været i kraft i mindst 1 år

Læs på Jurabibliotek


Betalingspligtig person – Erhvervelser

Den danske erhverver, er en afgiftspligtig person eller en ikke afgiftspligtig juridisk person, der er registreringspligtig for dansk moms, 67 67. Registreret efter momslovens § 47 eller § 50. eller som er frivilligt registret for dansk moms. 68 68. Registreret efter momslovens §§ 49, 50 a, 51 eller 51 a.

Læs på Jurabibliotek



Betalingspligtig person – Import

- Side 56 -

...ikke afgiftspligtig juridisk person, der er registreringspligtig for dansk moms, 77 77. Registreret efter momslovens § 47 eller § 50. eller som er frivilligt registret for dansk moms, 78 78. Registreret efter momslovens §§ 49, 50 a, 51 eller 51 a. vil det være den danske køber, der er den betalingspligtige person, og som skal angive importmomsen.

Læs på Jurabibliotek



Eksport og erhvervelser

- Side 88 -

...af en registreringspligtig person, fritages for dansk moms. 166 166. Jf. momslovens § 34, stk. 2. Gælder således for personer der skal registreres efter momslovens §§ 47, 49-50 a, 51 eller 51 a. Forudsætningen for at fritage eksport af varer er således, at der reelt sker en transport ud af landet, og at modtageren er registreret i et andet EU-land.

Læs på Jurabibliotek



Registrering

- Side 191 -

...momslovens § 47, stk. 1, at momspligtige personer, der driver virksomhed med levering af varer og ydelser, som ikke er momsfri efter momslovens § 13, skal anmelde virksomheden til momsregistrering. 515 515. Registreringen skal ske fra det tidspunkt, hvor den registreringspligtige virksomhed efter en konkret vurdering må anses for at være startet.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Det skal dog erindres, at denne undtagelse til registrering ikke gælder for udenlandske virksomheder og ved levering af nye transportmidler til andre EU-lande. 520 520. Momslovens § 47, stk. 2. Udenlandske virksomheder skal derfor altid momsregistreres uanset omsætningens størrelse.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Der er en pligt for udenlandske virksomheder til at lade sig registrere, når de har en momspligtigt leverance af varer eller ydelser til Danmark, men ikke har forretningssted her i landet. 521 521. Momslovens § 47, stk. 2. For virksomheder etableret uden for EU, bortset fra Færøerne, Grønland, Island og Norge, med hvem Danmark ikke

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 192 -

...afregistrere sig i de EU-lande, hvor momsen skal betales, og i stedet registrere sig i MOSS i eget land og anvende denne ordning til angivelse og betaling af moms til alle EU-lande. 524 524. Jf. bemærkninger til lovforslag 2019/1 LF 137, punkt 2.4 udvidelse af Mini One Stop Shop. Det giver alt andet lige mindre administration til disse virksomheder.

Læs på Jurabibliotek