Bøger, som nævner Grundloven § 63

Kommenteret Retsplejelov Bind II - §§ 224 a - 477 (11. udg.)
Forfattere: Jens Røn, Niels Fenger, Clement Salung Petersen, Lasse Højlund Christensen, Pernille Backhausen, Christian Lundblad, Peter Thønnings, Ketilbjørn Hertz, Kristian Torp, Jacob O. Ebbensgaard, Mogens Heinsen, Kim Rasmussen, Anne Hedegaard Toft, Michael Kistrup, Lone Kerrn-Jespersen, Jens Kruse Mikkelsen, Tine Egelund Thomsen, Ib Hounsgaard Trabjerg, Dorthe Wiisbye, Jacob Waage og Mads Bundgaard Larsen
Udgivelsesdato: 18. apr 2024
DJØF Forlag

Lov om Familieretshuset

- Side 803 -

...bisiddere og § 33 om advokatbeskikkelse kan indbringes for familieretten efter reglerne i loven. En domstolsprøvelse af disse afgørelser kan derfor kun ske under et søgsmål anlagt ved byretten af den pågældende part på grundlag af en stævning udtaget mod Familieretshuset som led i en prøvelse efter grundlovens § 63. Det vil næppe forekomme ofte i praksis.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 804 -

...FRHL. Det er samtidig anført, at bestemmelsen ikke afskærer en parts adgang til at indbringe en beslutning om visitation for domstolene efter grundlovens § 63, stk. 1. En sådan sag skal i givet fald anlægges ved byretten, ikke familieretten, på grundlag af stævning mod Familieretshuset udtaget af de pågældende part. Det vil næppe forekomme i praksis.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 3

- Side 820 -

...betingelserne i ÆL §§ 32-36 for at meddele separation eller skilsmisse ikke er opfyldt. Det anføres i forarbejderne, at når sådanne sager indbringes for familieretten, skal Familieretshuset have samme status som sagsøgte som en offentlig myndighed har, hvis en afgørelse truffet af den pågældende myndighed indbringes for domstolene efter § 63 i grundloven.

Læs på Jurabibliotek



Indledning

- Side 888 -

Det er udtrykkeligt anført i forarbejderne, at appelbegrænsningen i § 453 ikke afskærer en part fra adgangen til domstolsprøvelse efter § 63 i grundloven. En sådant søgsmål vil være et almindeligt civilt søgsmål ved byretten på grundlag af en stævning indgivet af den pågældende part. En sådan fremgangsmåde forekommer ikke videre praktisk.

Læs på Jurabibliotek