- Side 255 -
Det fremgår derimod af virksomhedsoverdragelseslovens § 3, at »[a]fskedigelse på grund af overdragelse af en virksomhed eller en del heraf anses ikke for rimeligt begrundet i virksomhedens forhold, medmindre afskedigelsen skyldes økonomiske, tekniske eller organisatoriske årsager, der medfører beskæftigelsesmæssige ændringer.«
(...)
- Side 256 -
...Kritisk heroverfor kapitel 10. Ved afgørelsen trykt i UfR 2009.307 V har Vestre Landsret fastslået, at der ikke er hjemmel i virksomhedsoverdragelsesloven til at underkende en opsigelse, selv om opsigelsen utvivlsomt er i strid med lovens § 3.494494. Afgørelsen er nærmere omtalt i kapitel 9, afsnit 8.3, kapitel 10, afsnit 1, og kapitel 11, afsnit 1.2.
- Side 298 -
...virksomhedsoverdragelsesloven fremgår det nu udtrykkeligt af § 4 a, stk. 2, at selv om erhververen ikke tiltræder overenskomsten, skal spørgsmål om overtrædelse af de berørte lønmodtageres rettigheder og pligter i henhold til en kollektiv overenskomst, jf. § 2, stk. 1, nr. 1, afgøres ved fagretlig behandling og endeligt ved Arbejdsretten, såfremt en af parterne begærer det.
(...)
- Side 300 -
Rettigheder, som alene ville kunne gøres gældende af forbundet som overenskomstpart, og som ikke kan påberåbes af den enkelte ansatte som individuelle vilkår i kraft af virksomhedsoverdragelseslovens § 3, stk. 1, nr.1, er ikke omfattet af bestemmelsen. Dette gælder eksempelvis bodskrav, fordi bodskravet tilkommer forbundet.
- Side 334 -
...virksomhedsoverdragelsen,655655. Noget andet er dog, at en forud for virksomhedsoverførelsen meddelt opsigelse under visse omstændigheder kan betragtes som en omgåelse af virksomhedsoverdragelseslovens § 3, uanset om opsigelsesvarslet er udløbet på overtagelsesdagen eller ej. Dette afhænger af den reelle begrundelse for opsigelsen, jf. kapitel 10.