Bemærk, at § 153 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 153, om det har en betydning.
- Side 103 -
– Den almindelige underretningspligt – den som alle borgere er forpligtet af, jf. servicelovens § 154– Den underretningspligt, der gælder for alle med offentlig ansættelse eller erhverv – den skærpede underretningspligt, jf. servicelovens § 153– Den tværkommunale underretningspligt, jf. servicelovens § 152.
- Side 105 -
Personer, der er offentligt ansat – bl.a. socialrådgivere, pædagoger, lærere, sundhedsplejersker og læger – skal efter servicelovens § 153 underrette kommunen,5858. Personer, der udøver offentlig tjeneste eller offentligt hverv, jf. § 153. hvis de under udøvelsen af tjenesten eller hvervet får grund til at antage eller kendskab til,
(...)
- Side 106 -
...også læger, der ikke er offentligt ansatte, ansatte ved frie grundskoler og frie kostskoler, personer, der arbejder i selvejende eller private dag-, fritids- og klubtilbud drevet efter aftale med kommunalbestyrelsen og personer beskæftiget i opholdssteder, familiepleje, krisecentre, behandlingstilbud mv. omfattet af den skærpede underretningspligt.
(...)
I servicelovens § 153 forudsættes blot, at en person, der underretter, har en saglig antagelse, som har givet grund til bekymring for barnets eller den unges udvikling eller sundhed. Der behøver ikke være et sikkert kendskab, til at barnet eller den unge kan have behov for særlig støtte.