Bøger, som nævner Restaurationsloven § 12

Almindelig Forvaltningsret (5. udg.)
Forfattere: Sten Bønsing
Udgivelsesdato: 30. jun 2023
DJØF Forlag

Hvilke kriterier er saglige?

- Side 335 -

Restaurationslovens § 12 angiver i detaljer, hvilke kriterier der navnlig kan lægges vægt på ved udstedelse af alkoholbevillinger. Dette er fx forretningsmæssige kvalifikationer, driftsbudget, størrelse og indretning af restauranten, beliggenhed etc.

Læs på Jurabibliotek



Vægtning og prioritering af saglige hensyn

- Side 348 -

...»navnlig« kan lægges vægt på ved udstedelse af alkoholbevillinger. Dette er fx forretningsmæssige kvalifikationer, driftsbudget, størrelse og indretning af restauranten, beliggenhed etc. Når loven angiver, at der »navnlig« kan lægges vægt på de nævnte kriterier, må det antages, at disse skal have stærkere vægt end andre, ikke-lovbestemte kriterier.

Læs på Jurabibliotek