Ændringsforslag til 3. behandling nr. 2014/2 ÆF3 4 af 26. august 2015

Link til lovforslaget på Folketingets hjemmeside

Den fulde tekst

Ændringsforslag stillet den 24. august 2015

Ændringsforslag

til 3. behandling af

Forslag til lov om kommunernes finansiering af visse offentlige ydelser udbetalt af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne

[af beskæftigelsesministeren (Jørn Neergaard Larsen)]:

Til § 7

Af beskæftigelsesministeren:

1) I stk. 3 indsættes efter »regler fastsat i medfør heraf« ordene: », dog således, at den fleksjobansattes og arbejdsgiverens samlede bidrag til en pensionsordning ikke indgår i beregningen af nedsættelsen af det særlige fleksbidrag«.

[Præcisering]

Bemærkninger

Til nr. 1

Efter de gældende regler i § 70 f, stk. 2, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats indgår den fleksjobansattes og arbejdsgiverens samlede bidrag til en pensionsordning i beregningen af fleksløntilskuddet.

Det følger af det foreslåede § 7, stk. 1, at kommunerne skal have et særligt fleksbidrag, når de modtager 20 pct. i refusion af fleksløntilskuddet. Det følger videre af det foreslåede § 7, stk. 3, at det særlige fleksbidrag skal nedsættes med 20 pct. af en persons lønindtægt i fleksjobbet samt anden lønindtægt. Det fremgår videre, at nedsættelsen af bidraget foretages på samme måde som ved fradrag for lønindtægt ved beregning af fleksløntilskud efter § 70 f, stk. 2 og 11, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og regler fastsat i medfør heraf.

I det foreslåede § 7, stk. 3, 2. pkt., er det ikke præciseret, at den fleksjobansatte og arbejdsgiverens bidrag til en pensionsordning ikke skal indgå i beregningen af nedsættelsen af det særlige fleksbidrag.

Det foreslås derfor indsat i § 7, stk. 3, 2. pkt., at den fleksjobansattes og arbejdsgiverens bidrag til en pensionsordning ikke indgår i beregningen af nedsættelsen af det særlige fleksbidrag.

Ændringsforslaget ændrer ikke på de økonomiske forudsætninger, som fremgår af punkt 3 i de almindelige bemærkninger til lovforslaget som fremsat vedrørende de økonomiske og administrative konsekvenser af lovforslaget.