Bøger, som nævner Menighedsrådsvalgloven § 1

Menighedsrådsloven og Normalforretningsordenen (1. udg.)
Forfattere: Peter Christensen, Jette Margrethe Madsen og Bodil Abildgaard
Udgivelsesdato: 01. aug 2023
DJØF Forlag

Til stk. 1. Det konstituerende møde

- Side 90 -

Efter § 1 i lov om valg til menighedsråd afholdes der ordinært valg til menighedsråd hvert 4. år. Valget falder i lige år, hvor årstallet er deleligt med 4, og er et år forskudt forud for kommunalvalget. Valget regnes fra kirkeårets begyndelse, jf. § 1 stk. 1. Kirkeåret begynder 1. søndag i advent.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 91 -

Funktionsperioden for et menighedsråd er fra kirkeårets begyndelse, jf. menighedsrådsvalgloven § 1, dvs. fra 1. søndag i advent. Det konstituerende møde skal afholdes inden 1. søndag i advent efter valget.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 1. Hvilke valg skal foretages?

- Side 98 -

På det konstituerende møde vælges formand og næstformand. Desuden foretages valg til enkeltmandsposterne, jf. § 9. Der vælges først til formands- og næstformandsposten og derefter til de øvrige poster. Valget har gyldighed for et år ad gangen og gælder fra kirkeårets begyndelse, jf. § 1 i lov om valg til menighedsråd, dvs. 1. søndag i advent.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 1 Valg af formand

- Side 114 -

Formandens funktionsperiode er et år ad gangen, jf. § 8, og perioden går fra kirkeårets begyndelse, jf. lov om valg til menighedsråd § 1. Valgene skal finde sted inden 1. søndag i advent, så menighedsrådet er funktionsdygtigt ved det nye kirkeår begyndelse.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 1. Bekendtgørelse fra prædikestolen.

- Side 117 -

Ikke alle kirker har gudstjeneste hver søndag. Derfor skal bekendtgørelse ske ved den første faste gudstjeneste efter det konstituerende møde. Det vil typisk være 1. søndag i advent, da det konstituerende møde skal afholdes inden menighedsrådets funktionsperiode. Funktionsperioden begynder 1. søndag i advent, jf. lov om valg til menighedsråd § 1.

Læs på Jurabibliotek