Bilag 2

Bilag

Andre bilag

  • Bilag 1 (Oplysninger og oversigter til brug for afviklingsplanlægning)

  • Bilag 2 (Balance for restrukturering og afvikling)

  • Bilag 3 (Bilag 3)

  • Bilag 4 (Oplysninger til brug for værdiansættelse samt restrukturering og afvikling)

Balance for restrukturering og afvikling
Bilag 2

Pengeinstitutter, realkreditinstitutter, fondsmæglerselskaber, der har tilladelse til at yde eller udføre en eller begge af de i bilag 1, afsnit A, nr. 3 og 6, i lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter nævnte investeringsservice og -aktiviteter, finansielle holdingvirksomheder, blandede holdingvirksomheder og fondsmæglerholdingvirksomheder, jf. § 10, nr. 19, i lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter, når mindst én dattervirksomhed har tilladelse til at yde eller udføre en eller begge af de i bilag 1, afsnit A, nr. 3 og 6, til lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter nævnte investeringsservice og -aktiviteter opstiller balancen i henhold til bilag 3 i bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl., der indeholder de relevante aktiver og passiver, som balancen skal indeholde. Balancen skal være baseret på den regnskabspraksis, den enkelte virksomhed aflægger regnskab efter.

Finansieringsinstitutter opstiller balancen i henhold til de skabeloner for balance, som det pågældende finansieringsinstitut er omfattet af. Balancen skal være baseret på den regnskabspraksis, den enkelte virksomhed aflægger regnskab efter.

Realkreditinstitutter opstiller desuden en seriebalance for de enkelte serier i overensstemmelse med balanceposterne i bilag 2 i bekendtgørelse nr. 872 af 20. november 1995 om serieregnskaber i realkreditinstitutter. Seriebalancen skal være baseret på den regnskabspraksis, den enkelte virksomhed aflægger regnskab efter.

Udgangspunktet for periodebalancen er en data-kørsel og en opstillingsform, der svarer til en »normal« kvartals- eller helårskørsel.

Eftersom balancen (formentlig) skal køres uden for en planlagt rapporteringstermin, kan værdiansættelsen af visse poster (som udgangspunkt), herunder seriebalancen, baseres på et større skønselement sammenlignet med en sædvanlig måneds-/ultimokørsel. Eksempler herpå kunne være:

 Poster, hvor der ikke kan fremskaffes opdaterede dagsværdier (f.eks. illikvide papirer, hvor kursfastsættelsen sker på basis af »anerkendte« modeller etc.), eller hvor det af andre (tidsmæssige) årsager ikke er muligt at foretage fuld opdateret beregning af dagsværdier.

 Rapportering fra (udenlandske) dattervirksomheder, der evt. kører på separat platform og med rapportering efter anden regnskabspraksis.

 Opgørelser fra (udenlandske) administratorer og forvaltere, der ikke kan levere opdateret information (kurser) med kort varsel.

 Rapportering fra virksomheder, der pro rata konsolideres.

 Udlån og garantier.

 Hensatte forpligtelser.

Værdiansættelsen af garantier sker på basis af et skøn over det forventede tab på forpligtelsen.

De regnskabsmæssige specifikationer af alle væsentlige balanceposter medsendes ligeledes som supplement til den opgjorte balance i bilag 2.