Kapitel 5 1 Serveringssteder
Stk. 2 Ved et serveringssted forstås en lokalitet med servering af mad eller drikkevarer til indtagelse på eller ved salgsstedet.
Stk. 3 Det kan besluttes at indrette rygerum og rygekabiner, hvor rygning kan finde sted.
Stk. 4 Der må ikke serveres eller medbringes mad eller drikkevarer i rygerum eller rygekabiner på serveringssteder. Det enkelte serveringssted kan dog tillade, at gæsterne selv medbringer drikkevarer i rygerum og rygekabiner.
Det kan besluttes, at rygning er tilladt indendørs på små, traditionelle værtshuse og udskænkningssteder,
-
1) der har alkoholbevilling,
-
2) hvor der ikke serveres egentlig mad,
-
3) hvor serveringsarealet er under 40 m 2 , og
-
4) hvor der er borde og stole på serveringsarealet.
Stk. 2 Små, traditionelle værtshuse og udskænkningssteder, der befinder sig under samme tag som et andet serveringssted, er omfattet af stk. 1, hvis der er selvstændig indgang til værtshuset fra gaden, og hvis det for publikum fremstår som et selvstændigt værtshus.
Stk. 3 Sundhedsministeren kan fastsætte nærmere regler om afgrænsningen af små, traditionelle værtshuse og udskænkningssteder.