Nationalbankloven § 17

Denne konsoliderede version af nationalbankloven er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringslove i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Lov om Danmarks Nationalbank

Lov nr. 116 af 07. april 1936,
som ændret ved lov nr. 166 af 13. april 1938, lov nr. 67 af 15. marts 1967, lov nr. 579 af 01. juni 2010 og lov nr. 1163 af 08. juni 2021

Regnskab og Overskud.
§ 17

Bankens Regnskabsaar er Kalenderaaret. Saa snart ske kan efter Regnskabsaarets Udløb foretages Afslutning af Bøgerne og affattes Regnskab for det forløbne Aar. Det skal indeholde et Driftsregnskab og en Statusopgørelse.

Regnskabet skal under omhyggelig Hensyntagen til tilstedeværende Værdier og Forpligtelser samt under Foretagelse af nødvendige Afskrivninger og Henlæggelser opgøres, saaledes som ordentlig og forsigtig Forretningsbrug tilsiger.

Værdipapirer, der er Genstand for offentlig Kursnotering, maa højst opføres til den ved Regnskabsaarets Slutning senest noterede Køberkurs.

Værdipapirer, der ikke er Genstand for offentlig Notering, opføres til den formentlige Værdi paa Afslutningsdagen, dog ikke til højere Pris end den, hvortil de er erhvervet.

Fremmed Valuta optages højst til de ved Regnskabsaarets Afslutning noterede Kurser.

Faste Ejendomme maa ikke opføres til højere Værdi end Anskaffelsesprisen med Tillæg af Omkostninger til Forbedringer og med Fradrag svarende til deres Forringelse ved Alder og Brug, dog ikke over Ejendomsskyldværdien.

Andre Aktiver maa højst opføres til deres Værdi i Handel og Vandel.

Naar Regnskabet er tiltraadt af Repræsentantskabet, fremsendes det tillige med Beretning om Bankens Virksomhed i det forløbne Aar til Ministeren for Handel, Industri og Søfart.

Naar Regnskabet er godkendt af den kgl. Bankkommissær, bliver det at offentliggøre tillige med bankens Beretning om Virksomheden i det forløbne Aar.