Hygiejnebekendtgørelsen § 5

Denne konsoliderede version af hygiejnebekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om fødevarehygiejne

Bekendtgørelse nr. 1518 af 15. december 2022

Æg
§ 5

Primærproducenter skal sikre, at æg ikke markedsføres direkte til den endelige forbruger eller til egne detailvirksomheder senere end 28 dage efter, at æggene er lagt.

Stk. 2 Dato for mindste holdbarhed for æg er 28 dage efter lægningen. Primærproducenten skal klart angive datoen for mindste holdbarhed for den endelige forbruger ved opslag eller en fortrykt seddel, der er anbragt på pakningen eller udleveres til forbrugeren sammen med æggene.

Stk. 3 Primærproducenter må ikke vaske eller rengøre æg før markedsføring.