Kapitel 1 Område og definitioner
Bekendtgørelsen supplerer en række forordninger om fødevarehygiejne og omfatter:
-
1) Markedsføring af små mængder primærprodukter m.v. fra primærproducenten direkte til den endelige forbruger (stalddørssalg) eller til lokale detailvirksomheder, jf. kapitel 2.
-
2) Markedsføring af æg i detailhandel, jf. kapitel 3.
-
3) Automatiske malkesystemer, jf. kapitel 4.
-
4) Håndtering og markedsføring af mælk, jf. kapitel 5.
-
5) Kriterier for kolostrum og rå mælk ved levering til en fødevarevirksomhed og egenkontrol hermed, jf. kapitel 6.
-
6) Assistance hos primærproducenter til slagtning, jf. kapitel 7.
-
7) Virksomheder, der foretager strygning af rogn, jf. kapitel 8.
-
8) Temperaturbestemmelser, jf. kapitel 9.
-
9) Returnering af fødevarer, jf. kapitel 10.
-
10) Bulktransport på søgående fartøjer, jf. kapitel 11.
-
11) Specificeret risikomateriale, jf. kapitel 12.
-
12) Fødevarer produceret efter traditionelle metoder, jf. kapitel 13.
-
13) Indretning af slagterier, der modtager dyr, som ikke er transporteret forud for slagtning, jf. kapitel 14.
-
14) Fødevarekædeoplysninger for slagtedyr, jf. kapitel 15.
-
15) Undladelse af deling af slagtekroppe i halve, jf. kapitel 16.
-
16) Adgang til fødevarevirksomheder for kæle- og servicedyr m.v., jf. kapitel 17.
-
17) Prøveudtagningsfrekvens i virksomheder, der producerer hakket kød og tilberedt kød i små mængder, jf. kap. 18.
-
18) Opdrættet vildt og vildtlevende småvildt, jf. kapitel 19.
-
19) Genbrug af vand, jf. kapitel 20.
I denne bekendtgørelse gælder definitionen af ”konsummælk” i bilag VII, del IV, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1308/2013 af 17. december 2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 922/72, (EØF) nr. 234/79, (EF) nr. 1037/2001 og (EF) nr. 1234/2007.
Stk. 2 Ved levende muslinger m.m. forstås i denne bekendtgørelse levende toskallede bløddyr, pighuder, sækdyr og havsnegle.
Stk. 3 Bekendtgørelsens regler om håndtering omfatter alle de led i produktionen, tilvirkningen og distributionen af fødevarer, som er defineret i artikel 3, nr. 16, i fødevareforordningen.