Forbrugerombudsmandsbekendtgørelsen § 3

Denne konsoliderede version af forbrugerombudsmandsbekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed

Bekendtgørelse nr. 1249 af 25. november 2014,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 6 af 06. januar 2020

§ 3

Forbrugerombudsmanden kan efter retsplejelovens almindelige regler anlægge og indtræde i retssager, herunder vedrørende civilretlige forbrugerbeskyttelseslove, hvor sagsanlæg eller indtræden sker som led i Forbrugerombudsmandens tilsynsvirksomhed. Forbrugerombudsmanden kan optræde som direkte part, ved hoved- og biintervention, eller som mandatar i henhold til retsplejelovens regler herom.

Stk. 2 Forbrugerombudsmanden kan på tilsvarende måde, som angivet i stk. 1, anlægge og indtræde i retssager på det finansielle område efter § 348, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, § 170, stk. 1, i lov om investeringsforeninger m.v. og § 11, stk. 5, i lov om finansielle rådgivere, investeringsrådgivere og boligkreditformidlere, og på betalingstjenesteområdet efter § 144, stk. 6, i lov om betalinger.

Stk. 3 Forbrugerombudsmanden kan som led i sit offentligretlige tilsyn indgive anmeldelse til politiet og anmode om, at der rejses tiltale for overtrædelse af den lovgivning, som Forbrugerombudsmanden fører tilsyn med. Forbrugerombudsmanden kan anmode om at få overdraget tiltalens udførelse.