Brevbekendtgørelsen Kapitel 2

Denne konsoliderede version af brevbekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om adgangen til brevveksling for indsatte, der udstår fængselsstraf eller forvaring i kriminalforsorgens institutioner (brevbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse nr. 1026 af 28. juni 2022

Kapitel 2 Særlige regler om brevveksling med offentlige myndigheder m.v.
§ 8

Udover de i straffuldbyrdelseslovens § 56, stk. 1, nævnte myndigheder m.v., har indsatte ret til ukontrolleret brevveksling med

  • 1) andre offentlige myndigheder,

  • 2) forsvareren i en verserende sag om prøveudskrivning fra forvaring og

  • 3) direktøren for kriminalforsorgsområdet.

Stk. 2 En udenlandsk indsat har tillige ret til ukontrolleret brevveksling med hjemlandets diplomatiske eller konsulære repræsentanter.

Stk. 3 Breve til en offentlig myndighed eller en enkeltperson, som den indsatte efter stk. 1 og 2 eller straffuldbyrdelseslovens § 56, stk. 1, har ret til at brevveksle ukontrolleret med, skal være adresseret til den pågældende myndighed eller enkeltperson.

§ 9

Breve, som udveksles mellem en indsat og offentlige myndigheder m.fl., som den indsatte efter § 8 eller straffuldbyrdelseslovens § 56, stk. 1, har ret til ukontrolleret brevveksling med, må ikke åbnes, gennemlæses eller tilbageholdes, men kan gennemlyses af institutionen med henblik på at hindre indsmugling.

§ 10

Hvis der er begrundet tvivl om, hvorvidt et tilsendt brev hidrører fra en offentlig myndighed m.v., som er omfattet af § 8 eller straffuldbyrdelseslovens § 56, stk. 1, kan kriminalforsorgsområdet rette henvendelse til vedkommende myndighed m.v. med henblik på at klarlægge, om brevet hidrører fra denne, eller tilbagesende brevet til den angivne afsender for at få bekræftet, at brevet hidrører fra denne.

§ 11

Kriminalforsorgsområdet afholder udgiften til porto fra indsatte til justitsministeren, direktøren for kriminalforsorgen, direktøren for kriminalforsorgsområdet, domstolene, herunder Den Særlige Klageret, Procesbevillingsnævnet, anklagemyndigheden og politiet, Folketingets Ombudsmand, medlemmer af Folketinget, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, FN’s Torturkomité, andre offentlige myndigheder og udgift til porto til udenlandske indsattes breve til hjemlandets diplomatiske eller konsulære repræsentanter.

Stk. 2 Hvis særlige forhold i det enkelte tilfælde taler derfor, kan kriminalforsorgsområdet afholde udgiften til porto til den indsattes breve til andre, som den indsatte efter § 8 eller straffuldbyrdelseslovens § 56, stk. 1, har ret til ukontrolleret brevveksling med.