Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere § 3

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 1096 af 04. november 2019,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 260 af 24. marts 2020, bekendtgørelse nr. 317 af 30. marts 2020, bekendtgørelse nr. 293 af 17. marts 2023 og bekendtgørelse nr. 879 af 22. juni 2023

Optagelse og ventetid
§ 3

Personer, der har indtægt ved selvstændig erhvervsvirksomhed, kan i Udbetaling Danmark søge om optagelse i en forsikringsordning, der giver ret til sygedagpenge fra kommunen fra første eller tredje fraværsdag i de 2 første uger af en sygeperiode.

Stk. 2 Personer, der er sygemeldt på optagelsestidspunktet, har ikke ret til sygedagpenge efter forsikringsordningen for den pågældende sygeperiode.

Stk. 3 Langvarigt eller kronisk syge personer, jf. § 58 a, stk. 2, i lov om sygedagpenge, kan optages i forsikringsordningen mod en forhøjelse af præmien på 25 pct. Til vurdering heraf kan Udbetaling Danmark forlange en lægeerklæring, som betales af ansøgeren.

Stk. 4 Personer, der har indtægt ved selvstændig erhvervsvirksomhed uden for dansk område, kan efter stk. 1 sikre sig sygedagpenge i de første 2 uger af sygeperioden, hvis de pågældende efter EØS-reglerne, EF-forordning nr. 883/04 eller overenskomster med andre stater er omfattet af dansk lovgivning om dagpenge ved sygdom eller fødsel. Udbetaling Danmark kan forlange dokumentation for, at personen er omfattet af dansk social sikring.

Stk. 5 Optagelse i forsikringsordningen kan tidligst ske fra den dato, hvor Udbetaling Danmark har modtaget anmodningen om optagelse.