Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift § 11

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 656 af 27. juni 2019

§ 11

Storkøkkener, der modtager fødevarer fra et storkøkken, der er registreret som bruger af et økologisk spisemærke, kan ved aftale med det leverende storkøkken om en fast minimumsprocent for økologiandelen af de modtagne fødevarer i en given periode, der minimum skal være tre måneder, anvende den aftalte procentsats i økologiprocenten, jf. § 10, stk. 3. Storkøkkenet skal efterfølgende for hver periode indhente en bekræftelse på, at den aftalte procentsats er overholdt. Det leverende storkøkken skal kunne dokumentere, at de leverede fødevarer overholder den aftalte minimumsprocent, som skal ligge inden for procentintervallet for det anvendte spisemærke, og som ikke må overstige køkkenets samlede økologiprocent.

Stk. 2 Storkøkkener, som udelukkende modtager fødevarer fra storkøkkener, der er registreret som brugere af økologiske spisemærker, kan, uden at opfylde betingelserne i § 10, stk. 3-7, § 12, stk. 2-3, og § 13, registreres som bruger af et økologisk spisemærke, svarende til det laveste procentinterval blandt de spisemærker, der anvendes af leverandørerne, når

  • 1) leverancerne varierer, sådan at fødevarerne fra hvert leverende storkøkken målt over en tre-månedersperiode lever op til økologiprocenten i det leverende storkøkkens spisemærke,

  • 2) storkøkkenet mindst hver tredje måned sikrer sig, at de leverende storkøkkener er registreret som brugere af de respektive spisemærker,

  • 3) der foreligger en skriftlig aftale med hvert af de leverende storkøkkener om straks at blive orienteret ved ophør af brug af det økologiske spisemærke, og

  • 4) storkøkkenet ved anmeldelsen til Fødevarestyrelsen, jf. § 10, stk. 2, vedlægger en beskrivelse af hvilke storkøkkener, der leverer fødevarerne samt vedlægger en kopi af aftalerne, jf. stk. 2, nr. 3, med de leverende storkøkkener.