Bekendtgørelse om kompensationsordning for den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoler), daghøjskoler og Folkeuniversitet Kapitel 1

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 1722 af 24. november 2020,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 25 af 07. januar 2023

Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde
§ 1

Efter denne bekendtgørelse kan der ydes kompensation for tabt deltagerbetaling, ekstra udgifter og ekstra udgifter til administration, som indskrænkningen af forsamlingsforbuddet til 10 personer til forhindring af smitte af Covid-19 medfører, til den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoler), daghøjskoler og Folkeuniversitetet.

Stk. 2 Kompensationsordningen, efter stk. 1, gælder for alle kurser og aktiviteter under folkeoplysningsloven i perioden fra og med den 26. oktober 2020 frem til og med den 31. januar 2021, under forudsætning af at indskrænkningen af forsamlingsforbuddet til 10 personer fortsat er gældende.

§ 2

Kompensationsordningen, som udmøntes i en pulje, administreres af Slots- og Kulturstyrelsen.

Stk. 2 Ansøgning om kompensation efter puljen skal rettes til Slots- og Kulturstyrelsen.

Stk. 3 Slots- og Kulturstyrelsen fastlægger nærmere retningslinjer for krav til ansøgningens indhold, behandling af ansøgninger, kriterier for udbetaling af kompensation mv. Ansøgningsfasen efterfølges af en senere kompensationsopgørelse og efterregulering jf. kapitel 2.

§ 3

Puljen til kompensation for tabt deltagerbetaling, ekstra udgifter og ekstra udgifter til administration, som indskrænkningen af forsamlingsforbuddet til 10 personer medfører, kan søges af følgende:

§ 4

Der kan i puljen, jf. § 1, ydes kompensation for 90 pct. af tabt deltagerbetaling tilknyttet kurser og aktiviteter under folkeoplysningsloven i kompensationsperioden, jf. § 1, stk. 2, som følge af forsamlingsforbuddet på 10 personer til forhindring af smitte af Covid-19. Ved tabt deltagerbetaling forstås tabt deltagerbetaling vedrørende afholdte, påbegyndte og/eller allerede planlagte kurser og aktiviteter, som allerede er – eller forventes at blive – betalt tilbage til kursisterne samt deltagerbetaling, som er tabt pga., at kursisten har fået mulighed for at tilmelde sig et allerede planlagt kursus eller en allerede planlagt aktivitet, som foregår efter, at indskrænkningen af forsamlingsforbuddet er ophørt. Dog skal kurset eller aktiviteten være planlagt til senest afholdelse den 31. marts 2021.

Stk. 2 Der kan i puljen, jf. § 1, ydes kompensation for 100 pct. af ekstra udgifter tilknyttet kurser og aktiviteter under folkeoplysningsloven i kompensationsperioden, jf. § 1, stk. 2, som følge af forsamlingsforbuddet på 10 personer til forhindring af smitte af Covid-19. Ved ekstra udgifter forstås ekstra udgifter vedrørende afholdte, påbegyndte og/eller allerede planlagte kurser og aktiviteter til lærerlønninger og lokaler, herunder rengøring af lokaler, som er – eller forventes at blive – afholdt for at kunne afvikle kurser og aktiviteter, inden for rammerne af forsamlingsforbuddet på 10 personer.

Stk. 3 Der kan i puljen, jf. § 1, ydes kompensation for 100 pct. af ekstra udgifter til administration tilknyttet kurser og aktiviteter under folkeoplysningsloven i kompensationsperioden, jf. § 1, stk. 2, som følge af forsamlingsforbuddet på 10 personer til forhindring af smitte af Covid-19. Ved ekstra udgifter til administration forstås faktiske og ekstra afholdte udgifter til administration vedrørende afholdte, påbegyndte og/eller allerede planlagte kurser og aktiviteter, som er – eller forventes at blive – afholdt for at kunne afvikle disse inden for rammerne af forsamlingsforbuddet på 10 personer, herunder ekstra udgifter til administration ifm. tilbagebetaling af deltagerbetaling og opdeling af aktiviteter til flere hold mv.

Stk. 4 Kompensation kan uanset stk. 1-3, kun dække tab af deltagerbetaling, ekstra udgifter og ekstra udgifter til administration, som indskrænkningen af forsamlingsforbuddet til 10 personer medfører, der ikke er dækket af andre indtægter, herunder offentlige Covid-19-hjælpepakker eller andre offentlige tilskud.