Bekendtgørelse om gaskvalitet Kapitel 2

Denne konsoliderede version af bekendtgørelse om gaskvalitet er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 230 af 21. marts 2018

Kapitel 2 Generelle sikkerhedskrav
§ 3

Gasser skal være fri for luftformige, faste eller flydende stoffer i koncentrationer, der kan indebære en risiko for blokering og fejlfunktioner eller korrosion af installationer og udstyr.

§ 4

Enhver erstatnings- og spidsbelastningsgas skal godkendes af Sikkerhedsstyrelsen.

§ 5

Støv skal filteres fra gasser, hvis det kan forårsage fejlfunktion ved efterfølgende målere, regulatorer og andre komponenter.

§ 6

Bakterier og mikroorganismer i gasser må ikke udgøre en helbredsmæssig risiko.

§ 7

Indholdet af umættede og aromatiske kulbrinter i gasser skal begrænses.

§ 8

Vanddugpunktet skal være lavt af hensyn til risikoen for hydratdannelse og korrosion.

Stk. 2 Vanddugpunktet i naturgas må ikke overstige minus 8 °C ved ethvert tryk op til 70 bar absolut tryk.

§ 9

Totalindholdet af svovl (S) og svovlbrinte (H2S) skal begrænses af hensyn til korrosionsrisikoen.

§ 10

Gasinstallationer og gasforbrugende udstyr til særlige formål i erhverv, kraft- eller varmeproducerende anlæg og industri kan nødvendiggøre, at der stilles yderligere krav til egenskaber ved gassen, herunder gassens renhed og filtrering, tryk og temperatur, metantal eller flammetemperatur, der ikke er reguleret i disse bestemmelser. For installationer, hvor sådanne krav er relevante, skal gasdistributionsselskabet i samarbejde med ejerne eller brugerne af installationerne aftale supplerende sikkerhedsmæssige foranstaltninger til at forebygge følgerne af forudsigelige variationer af gaskvaliteten.

§ 11

Tilslutningstrykket for gasforbrugende apparater til anvendelse i husholdning og mindre industri er baseret på et standard tilslutningstryk og tilladte variationer, jf. EN 437 + A1:2009, og er fastsat til følgende:

  • 1) For 1. gasfamilie er tilslutningstrykket 8 mbar. Det tilladte minimumstryk er 6 mbar, og det tilladte maksimumstryk er 15 mbar.

  • 2) For 2. gasfamilie er tilslutningstrykket 20 mbar. Det tilladte minimumstryk er 17 mbar, og det tilladte maksimumstryk er 25 mbar.

  • 3) For 3. gasfamilie er tilslutningstrykket 30 mbar. Det tilladte minimumstryk er 25 mbar, og det tilladte maksimumstryk 35 mbar.