Bekendtgørelse om forskrifter for tinglysningssystemet Kapitel 2

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 507 af 21. juni 2002,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 1139 af 23. november 2004

Kapitel 2 Systemets indhold, anvendelse og sletning
§ 4

Systemet må kun indeholde oplysninger om personer og andre oplysninger, i det omfang oplysningerne i medfør af tinglysningsloven eller andre tinglysningsforskrifter kan indføres i de enkelte delsystemer. Om de oplysninger, der kan indføres i henholdsvis tingbogen, personbogen, bilbogen og andelsboligbogen, henvises til bilag 1, 2, 3 og 4.

§ 5

Oplysningerne i de lokale dele af systemet må, jf. dog stk. 2, kun tilvejebringes på grundlag af anmodninger, der fremsendes til tinglysning, eller hvor der i øvrigt i medfør af tinglysningsloven eller andre tinglysningsforskrifter er adgang til at indføre oplysninger i systemet.

Stk. 2 Oplysninger i de lokale dele af systemet må endvidere tilvejebringes ved elektronisk overførsel af oplysninger fra

  • 1) Centralregisteret for Motorkøretøjer, Det centrale Personregister (CPR) og Det centrale Virksomhedsregister (CVR) til bilbogen, jf. bilag 5,

  • 2) Det centrale Personregister (CPR) og Det centrale Virksomhedsregister (CVR) til personbogen og andelsboligbogen, jf. bilag 5, og

  • 3) Statens Salgs- og Vurderingsregister vedrørende Fast Ejendom (SVUR) til tingbogen, jf. bilag 6.

Stk. 3 Oplysningerne i den centrale del af systemet må kun tilvejebringes ved elektronisk overførsel fra de enkelte byretsembeder. Sådan overførsel skal ske en gang i døgnet. Dog kan oplysninger fra det i stk. 2, nr. 3, nævnte system overføres direkte til den centrale del af tingbogen.

§ 6

Ved indførelse af oplysninger i systemerne skal der ske elektronisk kontrol af, at indførelsen kun sker fra terminaler, der er godkendt hertil.

Stk. 2 Der skal i øvrigt foretages fornøden kontrol til sikring af, at der ikke behandles urigtige oplysninger. Oplysninger, der viser sig urigtige, skal, i det omfang der er mulighed herfor efter tinglysningsloven eller andre tinglysningsforskrifter, snarest muligt berigtiges eller slettes.

§ 7

Behandling må kun bestå i ajourføring af systemets oplysninger samt bearbejdning af oplysningerne med henblik på frembringelse af de i § 9 nævnte uddata.

§ 8

Oplysninger i tingbogen, personbogen , bilbogen og andelsboligbogen slettes af disse delsystemer ved ændring, aflysning og sletning i overensstemmelse med bestemmelserne i tinglysningsloven og andre tinglysningsforskrifter. Ved sletning i tingbog, personbog , bilbog og andelsboligbog overføres oplysningerne til historikken for henholdsvis tingbog, personbog , bilbog og andelsboligbog. Dog overføres oplysninger om retsanmærkninger, om respektpåtegninger, om ændringer i indholdet af byrderubrikken samt oplysninger i henhold til retsplejelovens § 564, der slettes i tingbogen, ikke til historikken for tingbogen.

Stk. 2 Oplysninger fra tingbogen, der er overført til historikken for denne, slettes tidligst 5 år og senest 10 år efter overførslen fra tingbogen. Ved sletning afleveres et registereksemplar til vedkommende landsarkiv.

Stk. 3 Oplysninger, der er overført fra personbogen , bilbogen og andelsboligbogen til historikken for disse, slettes 3 år efter dokumentets endelige aflysning eller sletning. Dog slettes oplysninger vedrørende ægtepagter senest 10 år efter dokumentets endelige aflysning eller sletning. Ved sletning af oplysninger om ægtepagter afleveres oplysningerne til vedkommende landsarkiv.

§ 9

Fra systemet må udskrives de oplysninger, der i medfør af tinglysningsloven eller andre tinglysningsforskrifter kan indføres i systemet.

Stk. 2 Der kan ikke fra systemet elektronisk overføres oplysninger til andre elektroniske registre. Der kan dog ske elektronisk overførsel af oplysninger til told- og skattemyndighederne om visse anmelderes køb af ydelser ved embedet i henhold til lov om tinglysningsafgift.

Stk. 3 Reglen i stk. 2 er ikke til hinder for, at der for så vidt angår tingbogen kan ske sammenstilling via terminal med offentligt tilgængelige oplysninger fra andre offentlige systemer vedrørende fast ejendom.

Stk. 4 Udskrivning af uddata finder sted hos leverandøren eller ved de enkelte byretsembeder. Der må endvidere ske udskrivning hos enhver med terminaladgang i overensstemmelse med tinglysningslovens regler herom.