Bekendtgørelse om en ordning for borgerforslag med henblik på behandling i Folketinget § 16

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 843 af 08. juni 2022

Alternativ fremgangsmåde for personer, der ikke kan benytte den digitale løsning
§ 16

Personer, der ikke kan benytte den digitale løsning, kan i stedet benytte en blanket, som stilles til rådighed af Folketinget, til at tilkendegive, at de ønsker at være hovedstiller af et forslag, medstiller af et forslag eller støtter af et forslag. Blanketten skal indgives i papirform.

Stk. 2 Folketingets Administration forestår indtastning i den digitale løsning af oplysninger, som modtages fra personer, der benytter fremgangsmåden i stk. 1.

Stk. 3 I tilfælde, hvor hovedstilleren af et forslag benytter fremgangsmåden i stk. 1, skal medstillerne benytte samme fremgangsmåde.

Stk. 4 Bestemmelserne i § 4, stk. 2, § 5, 2. pkt., §§ 6 og 7, § 9, stk. 2-4, § 10, § 11, stk. 2-4, og §§ 12-15 finder med de fornødne tilpasninger tilsvarende anvendelse ved benyttelse af fremgangsmåden i stk. 1. En hovedstiller eller en medstiller, som benytter fremgangsmåden i stk. 1, og som ikke har en e-mailadresse, skal som kontaktoplysning oplyse sit telefonnummer.

Stk. 5 Folketingets Administration kontrollerer ved opslag i Det Centrale Personregister, at personer, der benytter fremgangsmåden i stk. 1, har valgret til Folketinget.

Stk. 6 Personer med fast bopæl på Færøerne, som på grund af forhold i tilknytning hertil ikke kan benytte den digitale løsning, skal ved anvendelse af fremgangsmåden i stk. 1 afgive en erklæring over for Folketingets Administration om, at de har valgret til Folketinget. Erklæringen træder i stedet for Folketingets Administrations konstatering efter stk. 5 af, at den pågældende har valgret til Folketinget. Har de pågældende personer ikke et cpr-nummer, men et færøsk p-tal, skal de oplyse dette.