Anmeldelsesbekendtgørelsen § 5

Denne konsoliderede version af anmeldelsesbekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om anmeldelse, registrering, gebyr samt offentliggørelse m.v. i Erhvervsstyrelsen

Bekendtgørelse nr. 1244 af 29. august 2022,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 385 af 05. april 2023, bekendtgørelse nr. 1286 af 09. november 2023 og bekendtgørelse nr. 1530 af 07. december 2023

§ 5

Anmeldelse eller offentliggørelse, jf. §§ 2-4, skal foregå i overensstemmelse med de betingelser, der fremgår af selvbetjeningsløsningen på www.virk.dk.

Stk. 2 Ved adgangen til selvbetjeningsløsningen anvendes anmelderens digitale signatur eller NemID, medmindre Erhvervsstyrelsen bestemmer andet.

Stk. 3 Hvis Erhvervsstyrelsen har begrundet formodning om, at der er sket misbrug af selvbetjeningsløsningen, kan styrelsen med øjeblikkelig virkning træffe afgørelse om at lukke anmelderens adgang til at foretage og indgå i straksregistreringer via selvbetjeningsløsningen.

Stk. 4 Hvis Erhvervsstyrelsen har begrundet formodning om, at der er sket misbrug af adgangen til at erklære sig om indbetaling af selskabskapital i selvbetjeningsløsningen efter § 18, stk. 2 og 3, kan styrelsen med øjeblikkelig virkning træffe afgørelse om at lukke kapitalgodkenderens adgang til at foretage og indgå i straksregistreringer via selvbetjeningsløsningen.

Stk. 5 En anmelder eller kapitalgodkender, som har fået lukket sin adgang til at foretage og indgå i straksregistreringer, jf. stk. 3 og 4, vil forsat kunne foretage anmeldelser henholdsvis kapitalgodkendelser via selvbetjeningsløsningen. Sagen udtages til manuel sagsbehandling. § 2, stk. 3, 3. pkt., finder tilsvarende anvendelse.

Stk. 6 Erhvervsstyrelsen kan på begæring eller eget initiativ træffe afgørelse om genetablering af en anmelders eller kapitalgodkenders adgang til at foretage straksregistreringer.