Højesterets dom af 26. januar 2012 i sag 18/2010

Print

Relaterede love

Renteloven
Retsplejeloven
Markedsføringsloven GAMMEL

Relaterede retsområder

Arbejdsret
Erstatningsret
Markedsføringsret

Resumé

Ansat var erstatningsansvarlig for at tilsidesætte sine forpligtelser over for arbejdsgiver ved at bistå konkurrent med tilbud til kunde. Tillige ansvar for konkurrenten.

A opsagde i december 2004 sin stilling som sælger i ERICO til udgangen af januar 2005. Højesteret fandt det bevist, at han, mens han var sygemeldt i januar 2005, arbejdede for Walraven ved udarbejdelsen af et tilbud til ERICO’s daværende kunde, Solar A/S. Bl.a. udarbejde han oversigter over varesortimenter og priser, rådgav Walraven om, hvilke produkter der var kommercielt interessante for Solar, samt havde direkte kontakt med Solar om tilbuddet. I marts 2005 meddelte Solar ERICO, at de skiftede leverandør.

Højesteret udtalte, at det ikke var godtgjort, at A havde videregivet erhvervshemmeligheder, men han havde groft tilsidesat sine forpligtelser i ansættelsesforholdet hos ERICO, herunder forpligtelsen til at undlade handlinger, der kunne påføre ERICO konkurrence og skade deres virksomhed. Endvidere havde Walraven ved at gøre brug af bistanden fra A handlet i strid med god markedsføringsskik, jf. markedsføringslovens § 1. A og Walraven skulle derfor erstatte det tab, som ERICO havde lidt i forbindelse med Solars leverandørskifte. Erstatningen blev skønsmæssigt fastsat til 300.000 kr.

Sø- og Handelsretten var kommet til samme resultat.
File name:

-

File size:

-

Title:

-

Author:

-

Subject:

-

Keywords:

-

Creation Date:

-

Modification Date:

-

Creator:

-

PDF Producer:

-

PDF Version:

-

Page Count:

-

Page Size:

-

Fast Web View:

-

Preparing document for printing…
0%