Højesterets dom af 17. november 2020 i sag 52/2020

Print

Relaterede love

Retsplejeloven
Straffeloven

Relaterede retsområder

Strafferet

Resumé

14 års fængsel for at have forsøgt at dræbe en person med seks skud under en bandekonflikt


T var fundet skyldig i at have været i besiddelse af en pistol isat ammunition, som han sammen med en medgerningsmand havde brugt til at forsøge at dræbe F. T og medgerningsmanden tiltvang sig adgang til F’s lejlighed, hvor de skød ham seks gange i ben, arme og mave, hvilket bragte hans liv i overhængende fare. Episoden havde baggrund i en bandekonflikt, men det var ikke bevist, at der tidligere havde været anvendt skydevåben under konflikten. 

For Højesteret angik sagen strafudmålingen, herunder navnlig om lovovertrædelserne kunne henføres under straffelovens § 81 a, hvorefter straffen kan forhøjes med indtil det dobbelte.


Højesteret udtalte, at efter den seneste ændring af straffelovens § 81 a er den første skudepisode, der har baggrund i en bandekonflikt, omfattet af bestemmelsen. Straffen skulle derfor fastsættes efter denne bestemmelse.


Højesteret fandt, at der ved fastsættelsen af straffen derudover skulle lægges vægt på, at T både var fundet skyldig i besiddelse af skydevåben og forsøg på manddrab, ligesom T også tidligere var straffet for besiddelse af skydevåben. 


Højesteret fandt efter en samlet vurdering, at straffen skulle fastsættes til fængsel i 14 år.

Landsretten havde fastsat straffen til fængsel i 8 år.

File name:

-

File size:

-

Title:

-

Author:

-

Subject:

-

Keywords:

-

Creation Date:

-

Modification Date:

-

Creator:

-

PDF Producer:

-

PDF Version:

-

Page Count:

-

Page Size:

-

Fast Web View:

-

Preparing document for printing…
0%