Byrets kendelse af 11. juli 2008 i sag BS 8-348/2008

Print

SKM2008.656.BR

Relaterede love

Retsplejeloven

Relaterede retsområder

Skatteret

Resumé

I en sag om, hvorvidt sagsøgerens stutteri blev drevet erhvervsmæssigt i indkomståret 1997 begærede sagsøgeren, at retten under hovedforhandlingen skulle tiltrædes af 2 sagkyndige medlemmer, jf. retsplejelovens § 20, stk. 1. Der havde været afholdt syn og skøn for Landsskatteretten. Retten udtalte, at såfremt der var behov for yderligere sagkyndig oplysning af sagen, kunne dette afhjælpes ved en afhjemling af skønsmanden under hovedforhandlingen, og retten fandt derfor ikke behov for, at retten under hovedforhandlingen skulle tiltrædes af 2 sagkyndige medlemmer.

Parter

A
(Advokat Rasmus Nørgaard Bek)

mod

Skatteministeriet
(Kammeradvokaten ved advokat Christian Andersen)

Afsagt af byretsdommer

Helle Krogh

Sagen drejer sig om, hvorvidt sagsøgerens stutteri blev drevet erhvervsmæssigt i indkomståret 1997, eller om der i skattemæssig henseende var tale om hobbyvirksomhed, hvorefter underskuddet ved virksomhedens drift ikke kan fradrages i anden indkomst.

De teknisk- faglige forhold er belyst ved en syns- og skønserklæring.

Såfremt der er behov for yderligere sagkyndig oplysning af sagen, kan dette afhjælpes ved en afhjemling af skønsmanden under hovedforhandlingen. Retten finder derfor ikke, at der der i medfør af retsplejelovens § 20, stk. 1 er behov for, at retten under hovedforhandlingen tiltrædes af 2 sagkyndige medlemmer.

D e r f o r   b e s t e m m e s

Sagsøgerens anmodning om, at retten under hovedforhandlingen tiltrædes af 2 sagkyndige medlemmer tages ikke til følge.

Sagen er herefter udsat på hovedforhandling, der er berammet til den 19. november 2008.